Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /customers/7/c/7/humannord.no/httpd.www/wp-config.php on line 99 Syria´s Disappeared – The Case Against Assad – Human Nord

Syria´s Disappeared – The Case Against Assad

Utgivelsesår, Land, Lengde: 2017, UK, 75 min
Manusforfatter: Rollo Clarke
Narrator: Lindsay Duncan
Regisør: Sarah Afshar
Produsent: Sarah Afshar, Nicola Cutcher
Inngang: Gratis

Om Filmen

Titusener av syrere er torturert og drept i hemmelige fengsler styrt av Assad-regimet. Er det mulig å straffeforfølge noen som ansvarlige for disse overgrepene?

Assad-regimets fengsler er fulle av politiske fanger. Bruken av grov tortur er utbredt. Flere titusener har blitt drept i hemmelige torturanstalter rundt i landet. Langt flere mennesker har dødd i regimets fengsler siden opprørene startet i 2011 enn de som er drept av IS. Brutaliteten ligger ikke på noen måte etter det IS har skremt verden med. Familie og venner får som regel ikke vite skjebnen til sine kjære. Bare unntaksvis får man bekreftet informasjon om noen lever eller er døde.

 

Brilliant and sickening… Important, superbly-constructed and focussed documentary… Required viewing for MPs
★★★★★

THE TIMES

I 2013 tok en avhopper fra det syriske militærpolitiet med seg tusenvis av bilder av fanger som har omkommet i syriske fengsler. Bildene gir et grusomt vitnesbyrd på torturen fangene har blitt utsatt for. Bildene er blitt kjent som ”The Caesar Photographs”.

Filmen Syria’s Disappeared – The Case Against Assad av Sara Afshar bringer fram skjebnen til ofrene for Damascus-regimets overgrep og spør om det er mulig å bringe disse forbrytelsene for en domstol.

William Wiley, jurist og etterforsker i krigsforbrytersaker, jobber nettopp med dette. Han har i årevis samlet inn dokumenter som er smuglet ut av Syria. Dokumentene beskriver ulovlige fengslinger, tortur og drap av sivile syrere.

Mazen Alhummada ble selv arrestert og grovt torturert i et av regimets fengsler. Flere av hans familiemedlemmer er fremdeles fanget. Mazen lever idag i eksil og kjemper for at de skyldige i torturen skal straffes.

William Wiley og Mazen Alhummada er to av personene vi møter i filmen Syria’s Disappeared – The Case Against Assad.

Sara Afshar er journalist og filmskaper med 16 års erfaring fra BBC. Hennes film The killing of Farkhunda (2015) ble nominert til prisen Royal Television Society Award for Best International Current Affairs Documentary. Syria´s disapparead har blitt vist blant annet under International Film Festival and Forum on Human Rights I Geneve (2017), det europeiske parlament I Brüssel og Holocaust Memorial Museum I USA.

Visninger:

07/04/18 – Stormen
Gratis Inngang