Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /customers/7/c/7/humannord.no/httpd.www/wp-config.php on line 99 Silas – Human Nord

Silas

Utgivelsesår, Land, Lengde: 2017, Kenya/South Africa/Canada, 80 min
Produsent: Steven Markovitz, Anjali Nayar
Regisør: Hawa Essuman, Anjali Nayar

Om Filmen

Multinasjonale selskaper eier en fjerdedel av hele Liberias landområder og har fordrevet store deler av Liberias befolkning fra hjemmene sine. Silas Siakor kjemper for et politisk system som vil skape utvikling som skjer for folkets skyld, ikke mot dem.

Den liberiske miljøvernsaktivisten Silas Siakor har viet store deler av livet sitt til å kjempe for folks rettigheter og avsløre korrupsjon. Med en oppvekst under styret til den dømte krigsforbryteren Charles Taylor, obersverte Siakor at verdifulle råmaterialer gikk ut av landet samtidig som flere våpen kom inn. Dette inspirerte ham I 2005 til å støtte den demokratisk valgte presidenten Ellen Johnson Sirleaf, som senere ble en av de tre vinnerne av Nobels Fredspris (i 2011). Johnson Sirleaf lovet forandring – men forandringen uteble. For å vise det internasjonale samfunnet hvordan menneskerettighetene kontinuerlig ble brutt i Liberia, brukte Siakor og hans kolleger ved Sustainable Development Institute en kryptert mobilapp for å dokumentere og spre informasjon. Drevet av spenningsscener følger vi rettssaken mot tidligere fredsprisvinner og president i Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, som er anklaget for korrupsjon.

Patrick Mullen, POV Magazine

Filmen følger Silas Siakor over en periode på fem år, hvor vi får se hvordan hans grundige undersøkelser og evne til å ta i bruk ny teknologi inspirerer en generasjon av unge aktivister til å bruke deres smarttelefoner i kampen for menneskerettighetene og kreve forandring.

Silas hadde verdenspremiere på Toronto International Film festival, og blir i løpet av våren vist på CPH:DOX I Danmark og en rekke andre internasjonale festivaler.

Anjali Nayar er en kanadisk filmskaper med base I Kenya og Montreal. Hennes debutfilm Gun Runners (2016) hadde premiere på Hot Docs Festival. Hawa Essuan er en kenyansk skuespiller og filmsskaper, og har regissert en rekke kortfilmer. Silas er Nayar og Essumans siste film.

Visninger:

7. april 2018 kl. 11.30 – Stormen bibliotek