Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /customers/7/c/7/humannord.no/httpd.www/wp-config.php on line 99 Natta Pappa Henta Oss – Human Nord

Natta Pappa Henta Oss

Utgivelsesår, Land, Lengde: 2017, Norge, 63 min
Manusforfatter: Steffan Strandberg
Skuespillere: Steffan StrandbergAuen Elias LabdonGabriel Korneli HammersethHelene DrangsholtKurt Baatz StrandbergRobert StrandbergOlav StrandbergThelma Baatz StrandbergTallak Baatz StrandbergMia Strandberg
Regisør: Steffan Strandberg
Produsent: Carsten Aanonsen
Inngang: Gratis

Om Filmen

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn?

Regissør Steffan Strandberg forsøker i Natta pappa henta oss å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte alkoholen framfor barna – og om natta som ble avgjørende for ham og lillebroren. Den kritikerroste filmen er en nær og personlig fortelling om traumer og dype sår fra barndommen som følger en gjennom voksenlivet, om en barndom full av utrygghet og en mamma som begikk omsorgssvikt. Regissøren dykker ned I en Pandoras eske full av begravde minner, og avdekker både uskyldige eventyr og smertefulle hendelser. Gjennom animasjon og gamle fotoarkiver, kombinerer filmen Strandbergs refleksjoner som voksen med opplevelser fra barndommen I det han forsøker å forsone seg med moren og sin fortid.

Det er et stemningsfullt, sårt og ganske sint oppgjør. Med en sterk historie som fungerer både som en tidløs fortelling om foreldresvikt, samtidig som den tar oss med til en brytningstid i overgangen mellom 70- og 80-tallet, hvor fars muligheter til å få foreldreretten begynner å røre på seg i Norge.

Sigurd Vik, Filmpolitiet, NRK

Steffan Strandberg er en prisbelønnet regissør som debuterte på kino med «7.Himmel» i 2003. I 2011 vant han prisen for beste kortfilm under Chicago International Children’s Film Festival med filmen «Himmelen bak huset». Anders Kvammen debuterte i 2016 med tegneserieromanen «Ungdomsskolen», som vant Brageprisen og ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i kategorien barne- og ungdomsbøker.

Visninger:

04/04/18 – Stormen
Gratis Inngang