Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /customers/7/c/7/humannord.no/httpd.www/wp-config.php on line 99 My Life My Lesson – Human Nord

My Life My Lesson

Utgivelsesår, Land, Lengde: 2015, Norway | Sweden, 75 min
Manusforfatter: Oscar Hedin
I filmen møter du: Felicia Carter
Regisør: Åsa Ekman
Inngang: Gratis

Om Filmen

Etter å tidlig ha mistet sin biologiske pappa, vokste Felicia opp midt I sin stefars mishandling av hennes mamma. I denne rå og nære oppvekstskildringen følger vi 16-årige Felicia over to år.

Når vi møter Felicias familie, så lever de I det etterskjelvet som deres stefars mishandling mot moren har skapt. Etter ti smertefulle år preget av vold, separerte hennes mor seg fra stefaren. De mistet omsorgsretten for barna, men når Felicia fylte 16 år lyktes moren å samle familien uten stefaren. Felicia vil leve et vanlig tenåringsliv, men opplevelsene fra barndommen hindrer henne. Som en følge av volden hun har vært vitne til gjennom oppveksten, lever hun med dårlig psykisk helse, preget av selvskadende oppførsel og søvnproblemer. Samtidig holder Felicia kontakten med stefaren I et forsøk på å få ham til å ordne opp i sitt liv og bli en bra pappa for henne og småsøsknene, men gang på gang svikter han henne og fortsetter å komme med trusler mot moren.

My life my lesson är en film som är djupt personlig samtidigt som den diskuterar tematik som alla som lever i vårt samhälle bör intressera sig för. Detta är en film som kan hjälpa många människor, ett tips är att visa den på landets skolor med efterföljande diskussion.

Martin Memet Könick,
konstpretton.se

En dag oppsøker stefaren dem I deres hjem, og truer moren på livet. De tvinges til å flykte til en hemmelig adresse, og må leve I uvisshet om fremtiden. Felicias tapperhet testet når hun må møte stefaren I retten. Velger hun å stå opp for sin familie og seg selv, og vitne mot stefaren? Vil hun være I stand til å endre ham en gang for alle?

En sterk dokumentarfilm som har vært nominert til en rekke internasjonale dokumentarfilmpriser I blant annet IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam, verdens største dokumentarfilmfestival), Gøteborg Film Festival og Nuremberg International Human Rights Film Festival. Filmen vant pris for beste nordiske langfilmdokumentar I Nordic/ Docs 2015.

Filmens produsent Emilia Tilstam er gjest under festivalen og vil selv introdusere filmvisningen i Stormen bibliotek 3. april.

Visninger:

03/04/18 – kl.16.30 – Stormen
Gratis Inngang