Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /customers/7/c/7/humannord.no/httpd.www/wp-config.php on line 99 Dødens Båter – Human Nord

Dødens Båter

Utgivelsesår, Land, Lengde: 2017,Norge/ Tyskland/ Belgia, 45 min
Produsent: Rok Art Production, Østnorsk filmsenter
Regisør: Iyad Abu Rok
Inngang: Gratis

Om Filmen

Dødens Båter er en norsk dokumentarfilm om flyktningekrisen i Europa. Filmen viser de farlige rutene over Middelhavet mot Europa som flyktningene tar, og tragedier som har skjedd i havet. Filmen behandler ikke problemet fra et politisk synspunkt, men ut fra et humant og sosialt perspektiv.

 

Denne filmen har Norgespremiere den 6 april, under Human Nord sin festival i Bodø.

Marie Bunes,
Festivalsjef Human Nord

De tre hovedhistoriene i filmen er fortalt av flyktninger som har overlevd reisen. Den følelsesladete historien om en kvinne som ble adskilt fra sitt barn ute på havet, den tragiske historien om en lege som ikke klarte å redde mennesker fra drukningsdøden, og den forvrengte fortellingen om en ung mann som ikke klarte å begå selvmord for å avslutte sin egen elendighet. Filmen er spilt inn i Norge, Tyskland og Belgia, regissert av Iyad Abu Rok og produsert av Rok Art Production i samarbeid med Østnorsk filmsenter .

Iyad Abu Rok er filmutdannet fra Cairo, Egypt, og har lang erfaring fra TV- og filmbransjen. Dødens Båter ble vist på Alexandria Film Festival I Egypt og skal vises under Lillehammer Litteraturfestival I juni.

Gå ikke glipp av samtalen mellom Kurt Lyngved og Hiam Al Chirout (Syria) lørdag 7. april kl. 14.15 I Litteratursalen: «Å risikere livet for grunnleggende menneskerettigheter – samtale om båtlfyktninger».

 

Visninger:

06/04/18 – kl.16.45 – Stormen
Gratis Inngang